Warmtepompen halen het grootste deel van hun energie uit de nabije omgeving. Hierdoor zijn ze bijzonder milieuvriendelijk en energiezuinig. Hierdoor ligt het verbruik maar liefst 5x lager dan een traditionele verwarmingsketel.
Voor een doorsnee woning mag je rekenen op 50% minder stookkosten. Een zware investering die je na enkele jaren gegarandeerd dubbel en dik terugverdiend.
Er zijn verschillende types warmtepompen, en al die warmtepompen kan je bovendien combineren met verschillende systemen om de warmte in je woning te verspreiden. Elk type warmtepomp heeft zijn voor- en nadelen, en het kiezen van de ideale warmtepomp is dan ook niet eenvoudig. Een van de belangrijkste factoren bij de keuze van je warmtepomp is het rendement.
Vraag ons om advies bij het type warmtepomp dat het best bij jou woning past!
Water-Water warmtepomp: Wanneer je voldoende grondwater hebt rondom de woning kan je kiezen voor een warmtepompsysteem dat zijn warmte haalt uit het grondwater.
Lucht-Water warmtepomp: Wanneer je kiest voor lucht, zal je tijdens de koudere periodes dus een extra warmtebron moeten voorzien die de warmtepomp zal ondersteunen.
Aarde-Water warmtepomp: Bij dit systeem wordt de warmte aan de aarde onttrokken. De warmtepomp gebruikt deze warmte om het water op te warmen voor de verwarming.
Lucht-Lucht warmtepomp: Een goedkope warmtepomp met mooi rendement is het lucht-lucht systeem. Net zoals bij een lucht-watersysteem wordt de warmte uit de lucht gehaald.
Het is moeilijk een exacte schatting te geven van de kostprijs van een warmtepomp. Er zijn verschillende systemen op de markt die elk een eigen prijsklasse hebben.
Om u een goed idee te geven van de prijs van een warmtepomp, kunt u ons beter even contacteren. Ook voor meer info in verband met de verschillende soorten warmtepompen.
Een warmtepomp neemt gratis warmte op bij lage temperatuur om die vervolgens op hoge temperatuur af te geven. De belangrijkste toepassing is de verwarming van gebouwen, sanitair warm water en zwembaden. Er is sprake van een warmtepompinstallatie als er warmte getransporteerd wordt van buiten (de bron) naar binnen.
Een leuk weetje is dat iedereen een soort warmtepomp in huis heeft, namelijk een koelkast.
Dankzij een warmtepomp voor zwembaden kun je het water gedurende de grootste periode van het jaar op temperatuur houden.
Omdat 80% van de geproduceerde energie uit de omgevingslucht wordt getrokken, is een zwembad warmtepomp ook heel milieuvriendelijk. De energiebron is van natuurlijke oorsprong en bovendien vernieuwbaar.
Stuur ons een e-mail, of bel gerust voor meer informatie, wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Wij maken graag een afspraak met u om de diverse mogelijkheden uitgebreid te bespreken en u te adviseren welke oplossing het best bij u past en hoe we dit zo kostefficient mogelijk kunnen implementeren.
Uiteraard is dit volledig vrijblijvend. Mochten wij onverhoopt toch niet bereikbaar zijn, nemen wij altijd binnen 24 uur contact met u op.